Borculo,

gelegen in een mooie omgeving waar het goed toeven is. Vele mogelijkheden om te fietsen en te wandelen. Breng een bezoekje aan het Brandweer - en het stormrampenmuseum, museumboerderij de Lebbenbrugge of één van onze kerkdorpen Geesteren, Gelselaar en Haarlo. Varen met de Berkelzomp over de Berkel of een rondrit met een authentieke brandweerauto. Borculo zeer de moeite waard!


Eibergen

en de kerkdorpen Rekken en Beltrum zijn gelegen in een mooie landelijke omgeving waar de rivier de Berkel doorheen stroomt. Voor fietsers en wandelaars is het een aantrekkelijk oord vanwege de vele wisselende landschappen, het zogeheten coulissen- landschap.

Bezoek de Mallumse watermolen en de Piepermolen op zaterdagmiddag, of vaar mee met de Berkelzomp.


In Neede

vind je het hoogste punt van Berkelland, de Needse berg, en iets verderop in het Achterveld bevinden zich de laatste restjes nat heidegebied van Nederland. In het centrum vindt ieder jaar in augustus de nationaal bekende Jammarkt plaats, een bezoek meer dan waard!


Ruurlo

Te midden van het prachtige coulissen landschap ligt kasteel Ruurlo met op wandelafstand het grootste heggendoolhof van Europa. Daarnaast gelegen is een kabouterpad voor de allerkleinsten en het pas geopende klimbos. Breng ook een bezoek aan de Cactus Oase met o.a. 2500 verschillende cactussen.